1000 TL ve Üzeri Web Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo!

Kategoriler

Filtrele

Markalar

Fiyat Aralığı

0 2944
  • Çok Satanlar
  • %İndirimdekiler
  • En Yeniler
  • Artan Fiyat
  • Azalan Fiyat

Uyarı Levhası

Uyarı Levhası Fiyatları

Birçok farklı kategoride can ve mal güvenliği için kullanılan uyarı levhaları kullanıldığı malzeme ve ebatlarına göre değişik fiyat oranlarına sahip olabilmektedir. Farklı fiyat seçeneklerine sahip olabilen uyarı levhaları hakkında bilgi almak için üretici firmalarla görüşebilir ve biraz araştırma yapabilir. Özellikle işyerleri ve iş güvenliği için uyarı levhaları üreten birçok firma arasından uygun fiyat teklifleri alınabilir. Uyarı levhası üreten firmaların yapacağı çalışmalarda üzerinde herhangi bir uyarı bulunmayan; boş levha, kare levha ve üçgen levha gibi ürünler de yaptırılabilir ve alınabilir.

Uyarı Levhası Nedir?

Uyarı levhaları, iş güvenliği ve trafik düzeni için son derece önemli bir iletişim aracıdır. Dış ortamlarda bulunan veya kapalı ortamlarda bulunarak bazı tehlikelerin önüne geçilmesine yardımcı olur. Uyarı levhalarında güvenlik için gerekli olan yönlendirmeler ve uyarılar belirtilirken güvenlik bilincinin de kazanılmasına katkı sağlamış olur. Özellikle tehlike doğabilecek noktalara yerleştirilen ve güvenliğin öneminin anlaşılmasına da yardımcı olan uyarı işaretleri oldukça önemlidir.

İş güvenliği levhaları da hem can hem de mal güvenliğini sağlamaktadır. Farklı sektörlerde ve iş alanlarında güvenliğin sağlanarak tehlike unsurlarına karşı dikkatli olunması sağlanır. Farklı tehlike unsurlarına karşı farklı levha seçimleri yapılmaktadır. Uyarı levhaları, sağlık yönetmeliğine de uygun olarak dikkatlice seçilmelidir. Üzerinde semboller olan uyarı levhalarında yazı olarak da dikkat edilmesi gereken durum belirtilmelidir. Uzaktan görülmesi ve anlaşılması mümkün olduğunca kolay olan şekiller ve ebatlar tercih edilmelidir. 

Uyarı Levhası Çeşitleri Nelerdir?

Uyarı ve iş güvenliği levhaları, kullanım alanlarına ve tehlike faktörlerine göre çeşitlere ayrılmaktadır. Bunların bazıları temel ana kategorilerdir:

  • Emredici levhalar
  • Yasaklayıcı levhalar
  • Yangın levhaları
  • Genel maksatlı levhalar
  • Acil çıkış levhaları
  • Uyarıcı levhalar

Temel ana kategorilerin de kendi içerisinde çeşitli başlıkları bulunabilmektedir. Bunların dışarısında daha genel bir başlık olarak trafik uyarı işaretleri de bulunmaktadır. Yaya giremez levhası ve taşıt giremez levhası gibi birçok uyarı levhası, güvenli bir trafik akışı için sokaklarda görülebilmektedir.

Emredici levhalarda, yapılmaması gereken emir cümleleri ifadeleri vardır. Tehlikeye sebep olabilecek durumlar için ya da yasaklanmış durumlar için kesinlikle yapılmaması gereken durumlar net şekilde ifade edilir. Genelde sağlık ve güvenlik işaretleri arasında bunlar görülebilir. Tehlikeye sebep olabilecek ve kişinin kendisini tehlike altına atabilecek davranışları da yasaklayan uyarlar ise yasaklayıcı levhalar sınıfında görülebilir. Durmak yasak levhası da bu tür levha çeşitleri arasında yer alabilir.

Yangın levhaları da olası yangın tehlikelerine karşı ya da yangın anında yapılması gereken hareketlere karşı hem yasaklayıcı hem de yönlendirici levhalar olarak görülebilir. Yangın riski bulunan yerlerde yangın tehlikelerinin önüne geçebilmek için gerekli uyarıların yer aldığı levhalardır. Ya da olası yangın anında hızlı bir tahliye ya da alarm sistemini devreye sokmak gibi yönlendirici bilgiler verebilir. Örnek olarak yanıcı maddelerin büyük tehlikelere sebep olabilecek malzemelerin üretildiği fabrikalarda ya da her daim yangın tehlikesinin olduğu ormanlarda yangın levhaları sıklıkla kullanılmaktadır.

Genel maksatlı levhalar ise günlük hayatta sıklıkla görülebilen levha çeşitleridir. Arıza var, bahçe ilaçlıdır ya da sigara içilmez gibi levhalar, genel maksatlı levhalar sınıfında sayılabilir. Bu levhalar ile iş güvenliği alanında tüm işletmenin dikkat etmesi gereken konular ele alınabilmektedir.

Acil çıkış levhaları ise olası tehlike ve afet anında kaosu önlemek için kullanılır. Tehlike anında panik içerisinde acil çıkışı bulmakta zorlanabilecek insanlara zaman kazandırmak ve tehlikeden bir an önce kurtulabilmek adına acil çıkış levhaları kullanılır. Acil çıkış levhaları kolay görülebilir olması için ve olası karanlıkta kalma durumları da göz önüne alınarak fosforlu ya da ışıklı olarak tercih edilir.

Genel kategorilerde son olarak uyarıcı levhalar görülmektedir. Uyarıcı levhalar, yapılmaması gereken ve tehlikeye sebep olabilecek her türlü konuda uyarı veren levhalardır. Taşıt trafiğine kapalı yol işareti, çıkmaz sokak levhası, dikkat tabelası, ve kaygan yol levhası bu sınıftan sayılabilir.

Uyarı Levhası Hangi Anlamları Barındırır?

İnsanların güvenliği açısından son derece önemli olan uyarı levhaları, özellikle gelişmiş ülkelerde her yerde karşılaşılabilecek levhalardır. Çalışma koşullarında güvenliğin ve yollarda güvenliğin sağlanması için çeşitli şekillerle insanları uyaran levhalar, hayati önem ifade etmektedir. 

Uyarı ikaz levhaları ve bilgilendirme levhaları da güvenlik bilincinin artmasına yardımcı olan önemli unsurlardır. Uyarı levhaları bazen yön bulma konusunda da yardımcı olabilirken, genel olarak bilgilendirme, güvenlik ve dikkatli olma konusunda iletişim kurmaktadır. Uyarı levhaları iş kazalarını ve karışıklıkları büyük oranda önleyebilmektedir.

Uyarı Levhaları Hangi  Malzemeden Yapılır?

Farklı alan ve konular için üretilen uyarı levhaları, birçok farklı malzemeden üretilebilmektedir. Farklı malzemeler ile en doğru ve etkili şekilde uyarı iletişimini kurmak için dikkatli bir tasarım yapılmaktadır. Her tasarıma uygun ve levhaların kullanılacağı yerlere uygun şekilde de üretimi doğru malzeme seçilerek yapılmaktadır. Uyarı levhalarının kullanıldığı malzemeye göre çeşitleri şu şekildedir:

  • PVC uyarı levhaları
  • Foreks uyarı levhaları
  • Mıknatıs uyarı levhaları
  • Sac ve metal uyarı levhaları
  • Polikarbon uyarı levhaları
  • Işıklı acil çıkış levhaları
  • Panoramik fosforlu levhalar

Bunlar dışında bazı çeşitli uyarı amaçlı malzemelerden üretilen güvenlik ve yönlendirme unsurları da mevcuttur. Örnek olarak fosforlu bantlar ile duvar ve zeminlerde yönlendirmeler yapılabilir. Okul ve hastane gibi kısa sürede boşaltılması gereken acil durumlar düşünülerek bu fosforlu bantlar ile acil çıkışa doğru hızlı bir yönlendirme sağlanabilir. Kullanımı ve uygulaması oldukça kolay malzemelerden de biridir. 

Günümüzde en çok karşılaşılan ve açık alanlarda kullanılan levhalardan olan trafik levhaları genellikle saç ve metalden yapılmaktadır. Sokak ve caddelerde görülebilen trafik levhası çeşitleri; park yasak levhası, dur tabelası ve yaya levhaları gibi şekillere sahiptir. Ayrıca ters yön levhası ve yolda çalışma var levhası gibi bilgilendirici trafik levhaları da en sık görülen levhalar olabilir. Girilmez levhası ve çarpı işareti trafik levhası gibi birçok levha ile sokaklarda bilgilendirici trafik levhaları yer almaktadır.

Levhalar genellikle belli standart ve ebatlara sahiptir. Şekil ve renk olarak da sıklıkla aynı tarz tasarımlar yer alır. Genel olarak şekillerine göre uyarı levhaları şu şekilde olabilir:

  • Üçgen levhalar, acil durumları ve güvenli olmayan eylemler için kendisini gösterir. 
  • Kare ve dikdörtgen levhalar ise genel bilgilendirici ve acil durum bilgileri içeren levhalardır. 
  • Daire levhalar da zorunlu ya da önerilen uyarıların yer aldığı levhalardır. 
  • Kırmızı levha da yangın ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. 
  • Sarı levha da çalışanların dikkat etmesi gereken eylemler için tercih edilir. 
  • Yeşil levhalar da ilk yardım ve acil çıkış eylemleri için vurgulanan renktir. 
  • Mavi renkli uyarı levhaları da kişisel koruyucu eylemleri içeren durumlarda görülebilir.

İnsanların can ve mal güvenliği için hayatın birçok alanında kendisini gösteren uyarı levhaları, dikkatlice ve uygun şekillerde kullanılmalı. Böylece hem kaosun önüne geçilebilir, hem mal güvenliği sağlanabilir hem de insan hayatının güvenliği için son derece faydalı olabilir.


 

© 2020 Yıldırımlar Giyim A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

Maximum, Bonus, Axess, World, Paraf, Mastercard, Visa, SSL
Whatsapp Destek
WhatsApp

İletişime geçmek için tıklayınız

Bağlan
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.