1000 TL ve Üzeri Web Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo!

Baret Standartları

  • 8819-baret-standartlari2.jpg
  • 8820-baret-standartlari-2.jpg

Baret, çalışma güvenliğini sağlamak ve başı korumak için üretilmiş bir ekipman türüdür. Herhangi bir kaza anında darbelere karşı çalışanların başını koruyan bir üründür. Baretler için belirli standartlar vardır.

Baret, çalışma güvenliğini sağlamak ve başı korumak için üretilmiş bir ekipman türüdür. Herhangi bir kaza anında darbelere karşı çalışanların başını koruyan bir üründür. Baretler için belirli standartlar vardır. Baret standartları yapılarına ve renklerine göre pek çok açıdan farklılık göstermektedir. Baretler; siperlikli baretler, baretler, örgü bereler ve şapkalar için EN standartlarına sahiptir. İş güvenliği standartları olarak da bilinen baret standartları EN standartlarına göre belirlenmiş ve hangi alanlarda kullanılabileceğine dair açıklamalarla birlikte verilmiştir. Böylece baret0 en standart kullanıcı rahatlığını sunar.  

 

Baret Ne Demektir?

Baret ne demektir sorusu en çok araştırılan konulardan biridir. Özellikle iş hayatı için oldukça önemli olan baret kavramı birçok kişinin hayatının merkezinde yer almaktadır. Bu nedenle işle ilgili en önemli konulardan biri de baret nedir ? Baret anlamı , işyerinde çalışma sırasında güvenlik önlemlerini almak ve sağlamak için kullanılan kişisel koruyucu donanımdır. Baret, iş kazalarını önlemek ve kaza anında oluşabilecek riskleri en aza indirmek için kullanılan bir güvenlik aracıdır. 

İş güvenliği için son derece gerekli olan baret çeşitleri bulunmaktadır. Tüm baret türlerinin amacı, çalışanları kaza anındaki darbelerden, düşen nesnelerden ve temas sırasında elektrik çarpmalarından korumaktır. Yaygın olarak kullanılan baret modelleri inşaat baretleri , mimar baretleri , yanmaz baretler ve baretleridir . Baret çeşitleri arasında en çok merak edilen mühendis baretinin ne renk olacağı sorusu da oldukça yaygın. Mühendisin bareti standart olarak beyazdır. 

 

Renk Anlamlarına Göre Baret Standartları Nelerdir?

Baş koruyucu olarak adlandırılan baretlerin renk anlamlarına göre standartları vardır. Renk seçimlerinde ve doğru baret kullanımında standartlar önemlidir. Bu nedenle bareter renk standartlarına göre öğrenilmesi gereken bir konudur.

Renk anlamlarına göre baret standartları ve baret sınıfları şu şekildedir: Kırmızı baret; İş güvenliği, yangın, savunma personeli ve kalite kontrol ekiplerinin kullanımı için üretilmiş baret çeşidi ve rengidir. beyaz baret; Ziyaretçi, yönetici ve teknik personelin kullanımı için üretilen baretin cinsi ve rengidir. Turuncu baret; Ustabaşılar ve teknisyenler için yapılmıştır. sarı baret; İşçiler için üretilmiş bir barettir. mavi baret; Ustabaşılar ve bakım grupları için bir barettir. yeşil baret; Sağlık personeli için üretilmiş bir barettir. 

 

Yapılarıyla Baret Standartları Nelerdir?

Baret çeşitleri belli ölçüler dikkate alınarak üretilmektedir. Baret standartları da koruma ve konfor özelliklerine göre belirlenir. Baretler; Darbelere, elektrik çarpmalarına, neme, yağa veya ısıya dayanıklı olarak üretilirler. Ayrıca 50 Hz ve 2000 volt gerilimlere maksimum 3 dakika dayanabilmektedir. Baret standartları 3 rakamının altında olmalıdır. Bu numaralar 50-54, 54-57, 57-62 cm'dir.

Baret standartları önden arkaya doğru uzanan eğimli bir yapıda olmalıdır. Baretin başındaki çevre bantları ayarlanabilir olmalıdır. Standartların yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise baretlerin nasıl takıldığıdır. Baret nasıl takılır ? Baret, kullanıcıların kafasına takması gereken ekipmanlardır. Çene kısmından takılan başlıklar baş kısmını olası tehlikelere karşı korur. Baret dört veya altı baş üstü kayışına sahiptir ve herhangi bir kafaya uyacak şekilde ayarlanabilir. 

 

Baretin Parçaları Nelerdir?

Baret sert bir dış yüzeye sahiptir. Bu kısım kafatasını travma ve elektrik akımına karşı korur. Genellikle HDPE ve ABS gibi malzemelerden üretilir. Baretin içi bir tür amortisör görevi görür. Darbe anında boyun ve omurga üzerindeki yükü dağıtarak koruma sağlar. 

 

TS EN 397+A1 Endüstriyel Güvenlik Baretleri

En yüksek standartlar; Endüstriyel baretlerin fiziksel ve performans özelliklerini, test yöntemlerini ve işaretlemelerini kapsayan standartlardır. En iyi 397 baret ; baş koruyucu baretler, vücut baş bantları ve çevresel bantlardan oluşur. Kullanılmasının temel sebebi herhangi bir iş kazasının meydana gelmesini önlemek ve önlemektir. İşçi sağlığının korunmasını ve kazanın meydana geldiği andan itibaren en az hasarla iyileşmesini sağlar. 397 baret özellikleri ikiye ayrılır. Bunlar; zorunlu özellikler ve isteğe bağlı özelliklerdir. 

Zorunlu özellikler; Darbe emici, delinmeye karşı dayanıklı ve aleve karşı dayanıklı olmak üzere üç tiptir. Opsiyonel özellikler; Elektriksel özellikler beş tiptir: çok düşük sıcaklık, çok yüksek sıcaklık, yanal asyon ve erimiş metal sıçraması. Bunların yanı sıra baret takma zorunluluğu da formda bilinmelidir. İş güvenliği nedeniyle baret takmak zorunda olan işçi, birden fazla yazılı uyarıya rağmen baret takmamakta ısrar ederse ve baret takmaz ise işçi derhal tazminatsız işten çıkarılır. İş Kanunu Madde 25/II-ı.

10 May 10:05

© 2020 Yıldırımlar Giyim A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

Maximum, Bonus, Axess, World, Paraf, Mastercard, Visa, SSL
Whatsapp Destek
WhatsApp

İletişime geçmek için tıklayınız

Bağlan
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.